Наші випускники

Spread the love

Географія працевлаштування випускників кафедри на провідних підприємствах України

Гарбуз Віктор Григорович
к.т.н., доцент ОНАХТ, генеральний директор фірми ПП «Гармаш», м. Одеса, рік випуску 1979
Куліков Андрій Герасимович
замісник генерального директора фірми ПП «Гармаш», м. Одеса,  рік випуску 1976
   
 Кожна людина хоче бути успішною у житті. Щоб досягти цього, потрібна правильна мотивація! Найкраща мотивація – це успіх і досягнення інших. Таких прикладів в українській м’ясній галузі чимало – це насамперед провідні агропромислові вертикально-інтегровані компанії України холдинги «Миронівський хлібопродукт», ООО “Глобинський м’ясокомбінат”, це не такі потужні але не менш успішні м’ясопереробні підприємства як СП «ВЕККА», «КОЛОС», «Кременчуцький м’ясопереробний завод» та ін.     
Всі ці підприємства значною мірою залежать від персоналу, який на них працює, це як правило молоді енергійні люди. І основна вимога до них – це розвиток таких якостей, як прагнення вчитися, бажання розвиватися і наполегливо працювати.     
М’ясна галузь, як одна з основних агропромислового сектора економіки України, розвивається дуже активно і успішно. Так освоюються нові види сировини і добре забуті старі, як наприклад, вирощування та переробка кролів і страусів. Також сьогодні в Україну завозяться і вирощуються кращі світові породи великої і дрібної рогатої худоби, свиней. Актуальним сьогодні стає і впровадження технологій отримання кошерного і халяльного м’яса.     
Можна сказати без перебільшення, що керівні посади майже всіх провідних м’ясопереробних підприємств України (наприклад, ЗАТ «Миронівський м’ясокомбінат», завод «Легко», СГТОВ М’ясокомбінат «Дружба народів», СП «ВЕККА», ПП фірма «Гармаш», ВАТ М’ясокомбінат «Ятрань», ЗАТ М’ясокомбінат «Ювілейний» та ін.) займають наші випускники.     
Це все говорить про перспективність професії технолога м’ясної та м’ясопереробної галузі. Ця професія дає можливість реалізуватися і досягти успіху. Отримавши гарну освіту за спеціальністю «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса», висококваліфіковані практичні навички на сучасних підприємствах України та країн світу, плюс постійне бажання вчитися і розвиватися, помножене на наполегливість у досягненні мети стане Вашою формулою успіху в житті!     
Для регіону, безпосередньо пов’язаного з видобуванням та переробкою водних біоресурсів, технологія переробки риби і морепродуктів – одна з найбільш затребуваних спеціальностей, так як особливий темп розвитку набуває аква – і марикультура.      На території України потужний поштовх одержали проекти з відтворення осетрових, лососевих риб. Тепер зовсім не дивно бачити на прилавках магазинів червону ікру вітчизняного виробника, а також ці види риб у свіжому і охолодженому вигляді.     
У процесі навчання наші студенти мають можливість пройти практику на найсучасніших підприємствах України, країн ближнього і далекого зарубіжжя. Практичний досвід студенти набувають під час проходження виробничої практики на провідних підприємствах галузі: ТМ «Водний світ», ТМ «Маріко», ТОВ «Істок», ТОВ «Алексфуд», ЗАТ «Еліт-Одеса», рибопереробних підприємствах Криму. І вже під час такої практики є можливість добре заробити і закласти основу майбутнього. Зарекомендувавши себе, наші студенти по закінченні академії отримують запрошення на роботу на ці підприємства. Такий підхід досить часто практикують і класичні підприємства Аляски з переробки крабів і лососевих, з якими у нас налагоджені контакти.     
Багатьох наших випускників тягне морська романтика. Надійні знання дозволяють працювати на найсучасніших рибодобувних судах, що ведуть промисел в самих екзотичних регіонах Світового океану.     
Найголовніше питання, яке хвилює людей, – хороша, перспективна, високооплачувана робота, яка дає впевненість у майбутньому і забезпечує кар’єрний ріст. В Україні за останні роки побудовані суперсучасні підприємства по випуску особливо затребуваної продукції (крабові палички, морські коктейлі і багато інших кулінарних шедеврів з гідробіонтів), на яких є перспектива кар’єрного зростання високої заробітної плати. Тому за майбутнє наших випускників ми впевнені!     
Випускники наших спеціальностей працюють експертами безпеки харчового виробництва, працівниками митних лабораторій з експертизи харчових продуктів, керівниками, головними спеціалістами, менеджерами, начальниками змін і цехів, завідувачами лабораторій, технологами акціонерних, приватних і спільних підприємств, науково-дослідних і проектних організацій, у вищих навчальних закладах.
Ми пишаємось нашимим випускниками і бажаємо їм здоров’я, кар’єрного росту та процвітання! 
Попадич Олег Зиновійович
шеф-технолог  підприємства ТОВ «Південьукроагро-96», м. Одеса, рік випуску 1994
Бурцев Микола Олександрович
головний технолог  ПП “ОМПЗ”, м. Одеса, рік випуску 2000
Чернявська  Інна Володимирівна
головний технолог  Миронівського  МПЗ      «Легко»,  Київська обл., рік випуску 2004
 
Кірнєв Петро Васильович
технолог_ковбасного цеху АТЗТ  «Миронівський хлібопродукт», м. Київ, рік випуску 2004
Мудрик Тетяна Анатоліївна
головний технолог СГТОВ   “Дружба народів”, АР Крим, рік випуску 2007
Рязанов Олександр  
провідний технолог  ТОВ «Аквафрост», м. Іллічівськ, рік випуску 2002
Бондаренко Костянтин Олександрович
 головний технолог ТМ «Бердянські ковбаси», м. Бердянськ, рік випуску 2005
Яковюк Олександр
головний технолог  ПП «Балтика», м. Хмельницький,  рік випуску 2006
Кошовий Олег Олександрович
виконавчий директор  ЗАТ “ШЗП” ТМ «Жайвір» ,н. п. Шпола, Черкаська обл., рік випуску 1995
Стинга  Людмила Михайлівна
шеф-технолог, керівник технічних проектів групи компаній «ПТІ-Україна», м. Київ, рік випуску 2000