Привітальне слово завідуючої кафедрою

Spread the love

Питання “ким бути?” встає в житті перед кожним. Його задають один одному різні люди, його задаємо ми собі в пору своєї юності. Це непросте питання хвилює і школярів-дев’ятикласників і випускників середньої школи. Навіть цілком дорослі люди, які вже працюють в якій-небудь сфері діяльності, але не задоволені своєю роботою, задають собі питання: “А чи правильно я вибрав професію? Не помилився?” Що не кажи, а знайти своє покликання в житті, свою професію – важке завдання. І це тільки на перший погляд вибір професії – справа суто особиста, насправді ж воно має державне, суспільне значення.
Адже на роботі людина проводить більше чверті життя, і від того, наскільки він задоволений своєю роботою, залежить не тільки його матеріальне благополуччя, але і повсякденний настрій.
Робота спориться, коли Ти захоплений нею, коли прокидаєшся з радісною думкою про неї, коли не помічаєш, як пролітає робочий день.
В даний час у нас в країні відомо багато професій, а вибрати треба одну- свою! І на все життя.
Як визначити покликання? Друзі і знайомі розповідають Тобі про свою роботу і про ті професії, про які їм доводилося чути. Батьки пропонують підтримати сімейні традиції і йти на підприємство або фірму, де вони працюють. І Ти не знаєш: чи вступити в радіотехнічний технікум, як Твій сусід, чи піти до батька на виробництво, а може, стати стюардесою або вчителем? Якими б гарними не були різні поради, Тобі доведеться приймати самостійне рішення, яке в майбутньому може визначити дуже багато. Не поспішай! Будь самокритичним і об’єктивним: зваж свої здібності і схильності, особливості характеру, подумай про перспективу. Адже Ти знаєш, що в нашій країні вчиться практично кожен, а значить і Ти через кілька років зможете стати майстром, технологом, начальником цеху, а можливо й вченим.
Розглянь наше запрошення!
Запрошуємо до Одеської національної академії харчових технологій отримати якісну освіту за освітніми рівнями бакалавр та магістр за спеціальностями “Технології зберігання, консервування та переробки м’яса”, “Технології риби і морепродуктів”,  “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”.
Навчання за цими спеціальностями має дві складові: теоретичну і практичну. Теоретичне навчання дає глибоко обґрунтовану наукову базу усіх технологічних процесів м’ясо-виробництва, м’ясо-переробки і рибо-переробки. Практичне навчання відбувається в спеціально обладнаних лабораторіях, що забезпечують наближені до промислових умови, а також на сучасних провідних підприємствах м’ясопереробної та рибопереробної галузей України і зарубіжжя.
Після закінчення навчання фахівці за спеціальністю “Технології зберігання, консервування та переробки м’яса” мають можливість побудувати кар’єру технолога м’ясопереробних виробництв, керівника різного рівня (майстер зміни, майстер цеху, начальник цеху, директор).
Кваліфікація за спеціальністю “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” дає можливість отримати роботу на фермерських, кормо-, молоко-, м’ясо- виробничих та переробних підприємствах, у спеціалізованих лабораторіях ветеринарної медицини, діагностичних центрах, лабораторіях екологічного контролю, аналітичних лабораторіях підприємств, що займаються виробництвом, переробкою, зберіганням, реалізацією сільськогосподарської та харчової продукції.
Випускники за спеціальністю “Технології риби і морепродуктів” мають можливість працювати працівниками митних лабораторій з експертизи рибних продуктів, керівниками, головними спеціалістами, менеджерами, начальниками змін і цехів рибо-переробних підприємств та  суден, як в Україна так і за кордоном.

Переглянь презентацію про нашу кафедру.
Чекаємо на Тебе, наш абітурієнт!
Обери професію зі смаком!
З повагою д. т. н., професор Віннікова Людмила Григорівна