|
Віннікова Людмила ГригорівнаДоктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.За багаторічну наукову діяльність, особливі заслуги і значний внесок у справу розвитку вузівської науки у 1999, 2001, 2004, 2012 роках була нагороджена почесними грамотами Управління освіти і науки держадміністрації Одеської області та України.У 2002 року присуджено Державну премію України в галузі науки і техніки 2002 року.В 2007 році нагороджена знаком «Відмінник освіти України» та “Знаком пошани” Міністерства аграрної політики України, в 2012 році – Почесною грамотою Верховної Ради України.В 2017 році нагороджена Радою ректорів Одеського регіону пам’ятним значком «За внесок у розвиток вищої освіти».В 2017 році нагороджена дипломом III ступеню ОНАХТ за перемогу у конкурсі на звання «Кращий професор ОНАХТ» у 2017 році за напрямом навчальна і методична робота.Член спеціалізованої ради ОНАХТ за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних і рибних продуктів. Під керівництвом захистилось 16 аспірантів.Є автором близько 400 опублікованих наукових і навчально-методичних робіт, в тому числі 38 деклараційних патентів України, з яких 9 на винаходи та 4 підручників і 1 навчального посібника.Сфера наукових інтересів:Розробка наукових основ технології переробки сировини тваринного походження; розроблення повноцінних продуктів харчування з покращиною структурою та якістю; використання нетеплових технологій в процесі виготовлення м’ясних продуктів.Викладає курси дисциплін: «Наукові основи вторинної переробки м’ясної сировини», «Науково-дослідна робота».Відомості про стажування: ТОВ «Луцька аграрна компанія”, тема «Технологія вирощування і переробки м’яса птиці» з “15” березня 2021 р. по “30” червня 2021р. та з “01” вересня 2021 р. по “15” листопада 2021 р. |
|
Агунова Лариса ВолодимирівнаКандидат технічних наук, доцентe-mail: agunova.lora@gmail.comtel: +380487124250; +380487124137 |
Поварова Наталя МиколаївнаКандидат технічних наук, доцент, проректор з наукової роботу ОНТУ.Є автором понад 100 наукових і методичних публікацій, в тому числі 10 деклараційних патентів України.Сфера наукових інтересів:Теоретичне і практичне обґрунтування прижиттєвого формування властивостей сільськогосподарської сировини тваринного походження для створення ресурсо- та енергозберігаючих технологій глибокої переробки сировини; створення агрохарчових «наскрізних» технологій із замкнутим циклом переробки для забезпечення ресурсо- та енергозбереження при виробництві харчових продуктів; формалізація вимог прижиттєвого формування фізико-хімічних характеристик і функціонально-технологічних властивостей м’ясної сировини.Викладає курси дисциплін: «Моделювання якості м’яса худоби», «Управління якістю продукції в галузі», “Європейське законодавство з контролю безпеки харчових продуктів», «Основи наукових досліджень».Відомості про стажування: підвищення кваліфікації на ТОВ «БІОХЕМ Україна» за програмою
|
|
Азарова Надія ГригорівнаКандидат технічних наук, доцент.Нагороджена знаком «Відмінник освіти України».
|
|
Манолі Тетяна АнатоліївнаКандидат технічних наук, доцент.Є автором понад 220 науково-методичних публікацій, в т. ч. 9 деклараційних патентів України, 2 підручники для студентів спеціальності 181 «Харчові технології», 2 підручники для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», методичні вказівок для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Учасник національних та міжнародних науково-практичних конференцій, симпозіумів, семінарів. У 2007 році під керівництвом Манолі Т. А. було захищено кандидатську дисертацію аспіранткою Памбук С. А. на тему «Розробка маловідходної технології переробки атерини чорноморської».Сфера наукових інтересів:Розробка та удосконалення інноваційних технологій харчових продуктів з гідробіонтів,сенсорні дослідження харчових продуктів з метою вивчення споживчих переваг та створення конкурентоспроможних харчових продуктів, сенсорний аналіз у харчовій промисловості.Викладає курси дисциплін: «Фізико-хімічні і органолептичні основи обробкигідробіонтів», «Технології консервованих продуктів з гідробіонтів», «Стандартизація, метрологія та сертифікація».Відомості про стажування: ТОВ «Маріко»,Технологія та сенсорні аналіз солоної рибопродукції, березень 2019 р; «Персональний сайт – ефективний освітній інструмент сучасного викладача ОДАТРЯ, Одеса, жовтень 2020 р; European Academy of Sciences and Research “On Being a Scientist Course”.Hamburg/Germany. 2021; Clarivate. WebofScienceCoreCollection: базовіможливості. Травень 2021 року; Міжнародне стажування Польща-Україна «Фандрейзинг та основи проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» (Польща – Україна) листопад 2021 р. – грудень 2021 р.; European Academy of Sciences and Research «Research Design: Inquiry and Discovery Course». Hamburg/Germany. 2022
|
|
Патюков Сергій ДмитровичКандидат технічних наук, доцент.Є автором понад 80 науково-методичних робіт, в т. ч. 5 деклараційних патентів України, з яких 1 на винахід і 2 авторських свідоцтв.Сфера наукових інтересів:Розробка технології продуктів лікувально-профілактичного призначення; вдосконалення технології виробництва консервів; використання нетрадиційних джерел енергії в харчовій промисловості.Викладає курси дисциплін: «Основи ветсанекспертизи і санітарії» «Анатомія і фізіологія сільськогосподарських тварин», «Методологія наукової творчості і дослідницький практикум», «Основи автоматизованого проектування».
|
|
Паламарчук Анна СтаніславівнаКандидат технічних наук, доцент.Є автором понад 54 науково-методичних робіт, у т. ч. 3 деклараційних патентів України, з яиких 2 на винахід.З 2018 р. є технічним редактором науково-теоретичного журналу «Наукові праці».Сфера наукових інтересів:Вдосконалення технології виробництва рибних продуктів; впровадження маловідходних та безвідходних технологій, принципів комплексного використання сировини.Викладає курси дисциплін:«Технологія харчових продуктів з водних біоресурсів», «Контроль якості та безпеки продукції галузі», «Інноваційні технології галузі», «Управління якістю в рибопереробній промисловості», «Технологічні розрахунки, облік і звітність у галузі», «Основи автоматизованого проектування».
|
|
Шлапак Галина ВсеволодівнаКандидат технічних наук, доцент.Є автором близько 40 наукових і методичних публікацій, в тому числі 4 деклараційних патентів України і 1 навчального посібника з грифом Міністерства освіти і науки України.Виконує обовязки секретаря ДЕК, відповідає за профорієнтаційну роботу кафедри і усі види практик спеціальності 181 «Харчові технології» та 204 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, куратор групи.Сфера наукових інтересів:«Наукові основи удосконалення технології виробництва м’яса і м’ясних продуктів з покращеними функціональними і поживними властивостями»Викладає курси дисциплін: «Технології харчових виробництв», «Технологія переробки м’яса»; «Технологія виробництва та первинної переробки продукції м’ясного скотарства»; «Основи проектування підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва».Відомості про стажування: СТОВ «Тарасовецька птахофабрика», с. Тарасівці, Новоселецький р-н, Чернівецька обл., з “19” жовтня 2020 р. по “19”квітня 2021 р. |
|
Кушніренко Надія МихайлівнаКандидат технічних наук, доцент.Член журі І-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади ОНАХТ з дисципліни «Технологія харчових продуктів з водної сировини»Є автором понад 30 наукових робіт та методичних публікацій, 2 деклараційних патентів України, з яких 1 на винахід, 1 навчального посібника до лабораторних занять та 1 посібника до практичних занять.З 2018 р. технічний редактор науково-теоретичного журналу «Наукові праці».Сфера наукових інтересів:Удосконалення та розробка новітніх технології виробництва рибних продуктів та консервованої продукції з гідробіонтівВикладає курси дисциплін: «Сировина і матеріали рибної промисловості», «Основи автоматизованого проектування», «Технологічний інжиніринг підприємств галузі», «Проектування підприємств галузі».Відомості про стажування: Вища школа педагогічної майстерності ОНАХТ, .2017.;ТОВ «Одеспродкомплекс», м. Одеса, 2019-2020 р.
|
|
Синиця Ольга ВікторівнаДоктор філософії, старший викладач.Є автором понад 50 науково-методичних робіт, в т. ч. 3 публікації у періодичних виданнях, як включені до науко-метричних баз, рекомендованих МОН, зокрема Web of Science Core Collction та Scopus; 3 наукових публікації у наукових виданнях, включених до переліку наукових фахових видань України: 1 наукова публікація у закордонному виданні; 2 патентів на винахід та 6 патентів на корисну модель; 1 авторське свідоцтво на твір; 27 тез доповідей на наукових та науково-методичних конференціях; 12 методичних вказівок.Сфера наукових інтересів:Дослідження впливу низькотемпературного теплового оброблення на якість та безпечність м’ясних продуктів, вдосконалення технології виробництва цільном’язових виробів та консервів з м’яса птиці.Відомості про стажування: Вища школа педагогічної майстерності ОНАХТ, .2020-2022.; ТОВ «Луцька аграрна компанія”, тема «Технологія вирощування і переробки сільськогосподарської птиці» з “15” березня 2021 р. по “30” червня 2021р. та з “01” вересня 2021 р. по “15” листопада 2021 р.
|
|
|
Янкова Катерина ДмитрівнаЗавідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за фахом «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса».
|
Зінченко Валентина ІванівнаЗавідуюча лабораторією кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів за фахом «Технології зберігання і переробки водних біоресурсів».
|
|
Іванченко Вікторія ВолодимирівнаІнженер II категорії кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів.
|
|
Приходько Юрій ФедоровичЛаборант кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів.
|