Підручники

 

Винникова Л. Г. Технология мяса и мясных продуктов. Учебник. – Киев: Фирма «ИНКОС», 2006. – 600 с.

Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів спеціальності «Технологія зберігання, консервування і переробки м’яса» вищих навчальних закладів.

Розглянуто технологічні процеси переробки худоби, птиці і кроликів. Дано характеристику складу і властивостей мяса у т. Ч. Органолепртичних і функціонально-технологічних, а також способі їх регулювання. Викладено наукові основи методів консервування мяса – холодильної і теплової обробки, посолу, копчення, суіня, застосування консерванів.

Віннікова Л. Г. Теорія і практика переробки мяса. Навчальний посібник. – Ізмаїл: СМИЛ, 2000. – 172 с.

Рекомендовано Міністерством освіти і науки України для спеціалістів мясопереробних підприємств, студентів візів і технікумів та аспірантів технічних вузів України.

Вміщено відомості про технологічні властивості виробництва ковбас, виробів із свинини, яловичини та баранини, напівфабрикатів. Розглянуто функціональні властивості сировини і матеріалів, біохімічна і фізико-хімічна суть кожної технологічної операції і практичні рекомендації по її виконанню. Описано способи регулювання якості готових виробів

Клименко М. М., Віннікова Л. Г., Береза І. Г. Технологія мяса та мясних продуктів: Підручник. – К.: Вища освіта, 2006 – 640 с.

Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів спеціальностей «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса», «Виробництво м’ясних продуктів» вищих навчальних закладів.

Подано характеристики основних видів і порід забійних тварин та кролів. Наведено хімічний склад, технологічні та біологічні властивості м’яса і продуктів забою. Описано асортимент продукції, технологію забою і первинної переробки худоби, свиней, птиці та кролів; оброблення продуктів забою та яєць; виготовлення ковбасних виробів, напівфабрикатів і м’ясних консервів; виробництва кормової та технічної продукції з м’ясної сировини.

Гарбуз В. Г., Агунова Л. В., Шлапак Г. В. Лабораторний практикум з технології м’яса для студентів спеціальності 7.091707 «Технологія зберігання, консервування та переробки мяса» / Під загальною редакцією д-ра техн. наук, професора Віннікової Л. Г. – 285 с.

Рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів.

Створити безкоштовний сайт на uCoz