Главная » 2016 » Грудень » 16 » Майстер-клас "Японські рибні страви – суші та роли" у ЗОШ №5 м. Одеси
10:43
Майстер-клас "Японські рибні страви – суші та роли" у ЗОШ №5 м. Одеси

Викладачі кафедри продовжують знайомити школярів з професіями в ході навчальних профорієнтаційних майстер-класів під патронатом Департаменту освіти і науки Одеської міської ради, організованих Одеською національною академією харчових технологій.

15 грудня 2016 року в ЗОШ  №5 м. Одеси для учнів 9, 10, 11 класів доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів Ганна Станіславівна Герасим провела майстер-клас "Японські рибні страви – суші та роли". Активну учать у цьому заході прийняли студенти старших курсів, що навчаються спеціальності «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» – Чеботарьов В. та Бабаніна Л.

Суші, або сусі (японською す し, 寿司) – страва традиційної японської кухні, що вироблена з рису з оцтовою приправою, риби та різних морепродуктів, а також інших інгредієнтів. З початку 1980-х суші отримали широку популярність у світі. Суші, перш за все, – це зразок чистоти і свіжості смаку. Це і закуска, і основне блюдо званого обіду, і чудове частування для "шведського столу" або фуршету. Поєднання рису з традиційними інгредієнтами – дарами моря і овочами – дозволяє створювати різноманітні смакові комбінації, а додавання спецій, пряних трав або нових компонентів надає блюду нотку витонченості та вишуканості.

Ганна Станіславівна разом із студентами розповіла учням, що сьогодні мода на суші поширюється з величезною швидкістю, адже це не тільки екзотична страва, а й здорова їжа, яка багата мінералами і вітамінами. Що, наприклад, рис є джерелом клітковини і складних вуглеводів, які дають енергію. Клітковина, у свою чергу, покращує травлення, містить дуже багато калію, який відмінно регулює кров'яний тиск, а також нейтралізує дію солі на організм, що надходить разом з іншими продуктами. Морські водорості (особливо норії), що використовують для приготування суші, містять вражаючу кількість білка, кальцію, весь комплекс вітамінів групи B, антиоксидант вітамін А й інші вітаміни та мінерали. Крім водоростей, ми кладемо на суші-рис і безліч інших корисних інгредієнтів. Так риба та морепродукти в суші дуже багаті білком, який легко засвоюється, та омега-3 жирними кислотами, які дуже корисні для серцево-судинної системи. Вони запобігають утворенню тромбів в судинах, а також знижують ризик серцевих нападів, сприяють поліпшенню розумової роботи, покращують фізичну активність.

Але наймодніша японська їжа може стати нездоровою, якщо використовувати при її приготуванні несвіжі інгредієнти або занадто багато цукру, солі або масла.

Саме тому, Г. С. Герасим ознайомила учнів з правилами обирання інгредієнтів та технологією приготування суші.

Також учнів залучили до процесу приготування модної страви з риби та морепродуктів, який завершився дегустацію.

Усі присутні отримали велике задоволення від спілкування, практичного навчання на майстер-класі та смачного частування.

Просмотров: 128 | Добавил: Адмін | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
Створити безкоштовний сайт на uCoz