Главная » 2015 » Листопад » 3 » Наше профорієнтаційне життя в стінах кафедри та за її межами
20:10
Наше профорієнтаційне життя в стінах кафедри та за її межами

Щорічно стіни шкіл покидають тисячі юнаків та дівчат, при цьому не кожен з них на кінець травня вже знає, де він хотів би вчитись далі. Для того, щоб ознайомити випускників з майбутніми професіями, влаштовуються зустрічі з представниками ВНЗ, коледжів, технікумів у школах та в навчальних закладах на «Днях відкритих дверей», «Сходинках до мрії» і т.д. Представники кафедри технології м’яса, риби та морепродуктів приймають у цих заходах щонайактивнішу участь. Поряд із досвідченими викладачами, знайомлять із своєю спеціальністю школярів та учнів технікумів наші студенти-активісти, яким дуже подобається їхній вибір, і цим вони хочуть поділитися з іншими.

Емоційно, з творчим підходом, розповідала про своє навчання випускникам середніх шкіл м. Ладижин та їхнім батькам студентка 4-го курсу Синиця Оля. Доповнював її розповіді доцент кафедри ТМРіМ Патюков С.Д.

Про те, як правильно вибрати спеціальність, ділилися досвідом студенти ОНАХТ з учнями ОСШ № 65. Найбільш цікавою, інформаційною була розповідь студента 4-го курсу спеціальності «Технології зберігання, консервування, та переробки м’яса» – Шепеленка Дмитра. А про деякі практичні аспекти вступу до ОНАХТ інформувала доцент кафедри ТМРіМ Савінок О. М.

 

Але самою вдалою була неформальна зустріч наших студентів із учнями 3-го та 4-го курсів механіко-технологічного технікуму ОНАХТ під дуже цікавою назвою «Майстер-клас «Обирай ковбасний рай». Одночасно в декількох лабораторіях студенти створювали свої професійні шедеври – котлети дієтичні з кабаком (всі були від них у захваті), котлети з баклажанами, м’ясні хлібці із насінням льону. Так як свято мало зичну назву – «Обирай ковбасний рай», то основним продуктом була ковбаса, але незвичайна. Наші творчі четвертокурсники змогли поєднати класичну технологію ковбаси «Краківської» із твердим сиром та гутою. У всіх ковбас смак був незвичний і в той же час, неперевершений. Крім ковбас, до частування входив золотистий бекон із домашнім, смаком. Гості – головні дегустатори, були у захваті!

Матеріал підготувала

відповідальна за профорієнтаціну роботу

на кафедрі ТМРіМ

доцент Савінок О. М.

 

Просмотров: 690 | Добавил: Адмін | Рейтинг: 4.0/4
Всего комментариев: 0
avatar
Створити безкоштовний сайт на uCoz