Главная » 2016 » Грудень » 1 » Паштет «М’ясний» від групи ТМ-51
12:01
Паштет «М’ясний» від групи ТМ-51

На сторінках нашого сайту ми розпочинаємо тематичний розділ кращих рецептур м’ясних виробів від наших студентів-технологів, які вони розробляють на лабораторних заняттях з дисципліни «Спеціальні технології галузі» під керівництвом доцента кафедри Оксани Миколаївни Савінок. Сьогодні студенти групи ТМ-51 діляться покроковим рецептом паштету «М’ясний».

Рецептура:

Яловичина – 450 г;

Свинина – 350 г;

Молоко – 160 г;

Масло – 150 г;

Яйце – 40 г,1 шт;

Цибуля – 70 г, 1-2 шт.;

Олія соняшникова чи кукурудзяна – 2-3 ст. ложки;

Сіль – 14 г;

Перець – 0,3-0,5 г.

Всі інші смакові добавки за смаком.

Технологія приготування:

Яловичину та свинину порізати шматочками, обсмажити на суміші олії з вершковим маслом, спочатку яловичину, потім окремо – свинину. Окремо обсмажити до золотистого кольору порізану кружальцями цибулю на вершковому маслі.

Перед приготуванням паштету обсмажену яловичину, свинину та цибулю подрібнити на м’ясорубці.

Процес приготування паштетної маси краще здійснювати за допомогою кухонного комбайна в чаші мультиподрібнювача. В чашу послідовно завантажують яловичину, сіль, подрібнюють 1-1,5 хв; потім додають свинину, подрібнюють 0,5-1 хв; потім додають цибулю, молоко, спеції і подрібнюють до утворення пластичної, однорідної маси.

Готову масу викладають у металеві або керамічні форми, попередньо змащені вершковим маслом. Форми з паштетом запікають в духовій шафі при температурі 130-140 °С 30-40 хв в залежності від товщини шару паштету. Після запікання паштет охолодити, вийняти з форми і, за бажанням, загорнути в пергамент чи в фольгу.

Смачного!

Просмотров: 643 | Добавил: Адмін | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
Створити безкоштовний сайт на uCoz