Главная » 2016 » Жовтень » 8 » Робочий візит співробітників ОНАХТ у Познані
13:01
Робочий візит співробітників ОНАХТ у Познані

Минулого тижня з 25 по 30 вересня 2016 року на запрошення директора Інституту Технології М’яса д.т.н., проф. Едварда Поспєха делегація у складі проректора з наукової роботи, доцента кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів Поварової Наталі Миколаївни і доцента кафедри Солецької Анни Данилівни відвідала Університет Природничих Наук у місті Познань (Польща) з робочим візитом.
Метою візиту було підписання угоди про співпрацю, наукове стажування і відвідання щорічної міжнародної виставки харчової промисловості POLAGRA FOOD 2016.

Під час перебування у Польщі наша делегація мала ряд переговорів, щодо планів на співпрацю між нашими вузами, зокрема з проректором з науки і співпраці у науці Познаньского Природничого Університету д.т.н., проф. Кшиштофом Шошкевичем, про що було висвітлено в польській пресі (puls.edu.pl).
Результатом зустрічей було обумовлено і підписано угоду про співпрацю між Інститутом Технології М'яса Університету Природничих Наук у м. Познань і Одеською Національною Академією Харчових Технологій. Згідно угоди заплановано подання заявки польською стороною про участь студентів і викладачів кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів у конкурсі на отримання гранту за програмою ERASMUS+ та подання заявки нашою стороною на отримання гранту IncoNetEaP для розвитку партнерських відносин між обома сторонами. Крім того умова передбачає взаємний обмін досвідом в області технології м’яса, участь в конференціях та семінарах, наукових стажуваннях й підготовці спільних міжнародних проектів наукових досліджень за програмою HORIZON 2020.

Наукове стажування в Інституті Технології М’яса полягало в ознайомленні з напрямами наукових досліджень співробітників інституту, роботою лабораторій і методикою виконання досліджень на ньому.

Бонусом наукового стажування було знайомство з дослідною науковою станцією біотехнології кафедри біотехнології і мікробіології харчових продуктів Познанського Університету Природничих Наук. Керівник лабораторії д.т.н., проф. Томаш Янковський з гордістю гостинно продемонстрував високий технічний рівень своїх лабораторій і розповів про напрями наукових досліджень його відділу, серед яких прикладна мікробіологія, дослідження ензиматичних процесів, інженерія біопроцесів, біотехнологія харчових продуктів, біотехнологія середовища, генна репродукція тканин комах і ссавців, генетика мікроорганізмів, нутрігеноміка.

Запланований візит до Інституту Технології М’яса співпав з визначною подією у житті міста Познань – щорічною міжнародною виставкою з харчових технологій POLAGRA FOOD 2016. Це проект з довголітньою традицією, за допомогою якого можна відстежити зміни в харчовій галузі, що пов’язані з соціально-економічною ситуацією у світі.
Основна увага відвідувачів була зосереджена на інноваціях м’ясопереробної галузі Польщі та інших країн-учасників цього проекту. Знайомство з Яцкем Мартінковським – головою Асоціації м’ясників Польщі і його запрошення до співпраці надало можливість постійно отримувати інформацію про впровадження нових технологій і вдосконалення професійної кваліфікації спеціалістів у м’ясопереробній галузі та налагодження партнерських відносин з виробниками Польщі.

Окрім цього на виставці наша делегація відвідала публічну експертизу якості регіональних і традиційних продуктів м’ясопереробної галузі Польщі і ознайомилась з методикою її виконання. Експертизу проводили співробітники Інституту Технології М’яса Познаньского Університету Природничих Наук.

На завершення ми (Поварова Н.М. і Солецька А.Д.) висловлюємо щиру подяку д.т.н., проф. Едварду Поспєху та колективу Інституту Технології М’яса за їх запрошення і гостинність під час нашого візиту.

Просмотров: 760 | Добавил: Адмін | Рейтинг: 3.6/5
Всего комментариев: 0
avatar
Створити безкоштовний сайт на uCoz