Главная » 2015 » Листопад » 20 » Студентська наукова конференція ТМРіМ 2015
20:26
Студентська наукова конференція ТМРіМ 2015

Традиційно кінець осіннього семестру підводить підсумки наукової роботи студентів 4 і 5 курсів. Так, 20 листопада на кафедрі м’яса, риби і морепродуктів пройшла студентська наукова конференція. У теплій і дружній атмосфері усі присутні заслухали цікаві доповіді за результатами НДРС. Гаряче обговорення, запропонованих до уваги робіт, продемонструвало високий рівень знань наших юних науковців. Найціннішим було те, що виконували вони свої роботи з захопленням і доповідали з гордістю за отримані результати. Найбільше вразила усіх доповідь Марукян Гаяне, студентки 4 курсу, яка про результати своїх досліджень доповіла в віршовій формі. Радісно, що ентузіазм наших студентів не має меж, що вони розвиваються на наших очах, як всебічно грамотні спеціалісти, які окрім режимів, операцій, технологічних схем мають наснагу до наукового аналізу, маленьких відкриттів та творчості у стінах нашої кафедри й академії в цілому.

Що ж давайте більш детальніше зупинимось на самих роботах наших юних науковців. Перелічимо учасників, теми наукових доповідей та керівників, що допомагали виконати запропоновані роботи.

1) Виробництво майонезу та широкого асортименту м’ясних виробів з насінням льону (виконали - Костенко А., Акулова Н., Дімова Ю., керівник – доц. Патюков С. Д.)

2) Застосування ненасичених жирних кислот насіння льону та пажитнику  у ковбасному виробництві (виконали - Марукян Г., Жакішева Р., керівник – доц. Патюков С. Д.)

Рано утром на Привоз, мы бежим за мясом

И в придачу купим шпик так еще с запасом!

Одесситы любят сало,  мы прекрасно знаем,

А тут еще и разных специй в фарш, мы  добавляем…

 

Когда рецептуру составляем,

Количество нитрита, строго измеряем,

Но цель научной работы в том:

Приготовить колбасу с чаманом  и льном.

 

Ненасыщенные жирные кислоты содержат они,

А для нашей продукции – эти компоненты важны!

Ведь, научная работа заключается в том,

Чтобы готовый продукт приносил пользу притом.

 

Мы сделаем вывод лишь  один:

Полезная продукция – и ты непобедим!

Истина у  технолога  лишь одна,

Чтобы была качественной колбаса!

Марукян Гаяне

 

3) Виробництво січених напівфабрикатів з м’яса індички та баклажанів (виконали - Бесаєва Х., Блоскова І., Демидова Д., Косенко В., Магда М., керівник – доц. Шлапак Г. В.)

4) Удосконалення технології виробництва делікатесних м’ясних продуктів з застосуванням багаторазової пастеризації (виконали - Ністор Х., Синиця О., Персін О., Нікітін С., керівник – доц. Патюков С. Д.)

5) Перспективи використання технології Sous-Vide у виробництві кулінарних виробів з м’яса птиці (виконав - Красота А., керівник – доц. Солецька А. Д.)

6) Розробка м’ясних продуктів геродієтичного напрямку з маслом волоського горіха (виконала - Топал Л., керівник – доц. Агунова Л. В.)

7) Використання гарбуза при виробництві січених напівфабрикатів (виконали - Сорокін І., Янішогло О., Шепеленко Д., Михайлов О., Ганєв А., керівник – доц. Шлапак Г. В.)

8) Використання кисломолочних стартових культур для виробництва м’яса птиці (виконали Мокряк А., Ясевіна Т., Поперечна Д., керівник – доц. Поварова Н. М.)

Дякуємо усім учасникам конференції за сумлінну працю і активну участь у науковій роботі кафедри!

Просмотров: 738 | Добавил: Адмін | Рейтинг: 3.2/4
Всего комментариев: 0
avatar
Створити безкоштовний сайт на uCoz