Головна » Архів матеріалів

Викладачі кафедри продовжують знайомити школярів з професіями в ході навчальних профорієнтаційних майстер-класів під патронатом Департаменту освіти і науки Одеської міської ради, організованих Одеською національною академією харчових технологій.

15 грудня 2016 року в ЗОШ  №5 м. Одеси для учнів 9, 10, 11 класів доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів Ганна Станіславівна Герасим провела майстер-клас "Японські рибні страви – суші та роли". Активну учать у цьому заході прийняли студенти старших курсів, що навчаються спеціальності «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» – Чеботарьов В. та Бабаніна Л.

... Читати далі »

Просмотров: 633 | Добавил: Адмін | Дата: 16.12.2016 | Комментарии (0)

На сторінках нашого сайту ми розпочинаємо тематичний розділ кращих рецептур м’ясних виробів від наших студентів-технологів, які вони розробляють на лабораторних заняттях з дисципліни «Спеціальні технології галузі» під керівництвом доцента кафедри Оксани Миколаївни Савінок. Сьогодні студенти групи ТМ-51 діляться покроковим рецептом паштету «М’ясний».

Рецептура:

Яловичина – 450 г;

Свинина – 350 г;

Молоко – 160 г;

Масло – 150 г;

Яйце – 40 г,1 шт;

Цибуля – 70 г, 1-2 шт.;

Олія соняшникова чи кукурудзяна – 2-3 ст. ложки;

Сіль – 14 г;

П ... Читати далі »

Просмотров: 642 | Добавил: Адмін | Дата: 01.12.2016 | Комментарии (0)

29 листопада 2016 року о 1030 годині на засіданні спеціалізованої вченої ради Д41.088.02 у Одеській національній академії харчових технологій за адресою: 65039, м. Одеса, вул. Канатна, 112 (ауд. А-234) відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Кишені Андрія В’ячеславовича за темою «Подовження строку зберігання м’яса шляхом використання плівкоутворюючих покриттів».< ... Читати далі »

Просмотров: 607 | Добавил: Адмін | Дата: 30.11.2016 | Комментарии (0)

На кафедрі існує традиція зустрічі студентів з провідними фахівцями галузі. Особливо приємно, що такими фахівцями є колишні випускники кафедри. Так, 17 листопада відбулась лекція Управляючого торгівельним центром METRO в м. Одеса Побережного Михайла Сергійовича. Тема лекції «Особливості реалізації м’ясної і рибної продукції у торгівельній мережі» зацікавила студентів та викликала жваву реакцію аудиторії. Велика кількість запитань була присвячена специфіці роботи торгівельного центру з виробниками продукції, політиці відбору та формуванню асортиментного наповнення, особливостям формату компанії METRO.

Також цікаво було дізнатись, що компанія METRO дотримується системи «Аналіз ... Читати далі »

Просмотров: 580 | Добавил: Адмін | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

18 листопада 2016 року в ЗОШ  №38 м. Одеси для учнів 9, 10, 11 класів доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів Оксана Миколаївна Савінок провела майстер-клас «Юний дегустатор». Цей захід був організований спільними зусиллями Департаменту освіти і науки Одеської міської ради та Одеською національною академією харчових технологій.

На прилавках супермаркетів нині широкий вибір харчових продуктів, тому правильний вибір продукту гарантує безпеку для життя та здоров’я людини. Перед дітьми, як правило, проблема вибору не стоїть, тому що за них вибирають батьки. Але діти дорослішають і  в них з’являється бажання бути самостійними у всіх своїх діях. Для т ... Читати далі »

Просмотров: 547 | Добавил: Адмін | Дата: 21.11.2016 | Комментарии (0)

В ОНАХТ відбулася незвичайна подія - ввечері 11.11.2016 року студенти та викладачі академії запросили старшокласників з батьками на «Ніч відкритих дверей». Всі факультети підготували незвичайні конкурси та майстер-класи, але найбільше привертали увагу заходи факультету ТХППКЗЕ та Т.

Студенти кафедри технології м’яса, риби та морепродуктів пригощали креветками, приготування яких супроводжувалось факельним шоу. Справжнім чарівником при цьому виступив Чеботарьов В ... Читати далі »

Просмотров: 600 | Добавил: Адмін | Дата: 12.11.2016 | Комментарии (0)

3 жовтня пройшов XXIV Ярмарок Вакансій ОНАХТ. Цей унікальний захід давно вже став стартовим майданчиком для молодих фахівців ОНАХТ. Вже понад 12 років роботодавці двічі на рік (перший четвер листопада та перший четвер квітня) приїжджають в академію та запрошують студентів і випускників – всіх, хто хоче знайти роботу або заснувати власну справу до безпосереднього спілкування.

Програма включає у себе: презентацію компаній, інтерв’ю з роботодавцями, пошук місць практики, інформацію про вакансію. Цікавим доповненням цього року була зустріч, присвячена можливостям стажування за кордоном.

Усі студенти нашої кафедри з зацікавленням відвідали це дійство, на ... Читати далі »

Просмотров: 565 | Добавил: Адмін | Дата: 04.11.2016 | Комментарии (0)

Минулого тижня з 25 по 30 вересня 2016 року на запрошення директора Інституту Технології М’яса д.т.н., проф. Едварда Поспєха делегація у складі проректора з наукової роботи, доцента кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів Поварової Наталі Миколаївни і доцента кафедри Солецької Анни Данилівни відвідала Університет Природничих Наук у місті Познань (Польща) з робочим візитом.
Метою візиту було підписання угоди про співпрацю, наукове стажування і відвідання щорічної міжнародної виставки харчової промисловості POLAGRA FOOD 2016.

Під час перебування у Польщі наша делегація мала ряд переговорів, щодо планів на співпрацю між нашими вузами, зокрема з проректором з науки і співпраці ... Читати далі »

Просмотров: 759 | Добавил: Адмін | Дата: 08.10.2016 | Комментарии (0)

26 вересня в Одеській національній академії харчових технологій розпочав роботу семінар "Актуальні аспекти впровадження, функціонування і аудиту систем менеджменту безпечності харчових продуктів відповідно до ISO 22000" у рамка співпраці «ОНАХТ-НУХТ-ВИРОБНИКИ».

Участь у цьому семінарі прийняла доцент нашої кафедри Герасим Ганна Станіславівна, яка провадить дисципліну "Контроль якості та безпеки родукції галузі" для студентів, що навчаються за спеціальністю "Технології зберігання, консервування та переробки водних біоресурсів".

Метою семінару було за допомогою тренінгів ознайомити фахівців з принципами та вимогами системи HACCP, етапами і метода ... Читати далі »

Просмотров: 739 | Добавил: Адмін | Дата: 07.10.2016 | Комментарии (0)

Розпочався новий 2016-2017 навчальний рік і одазу ж стартувала його профорієнтаційна кампанія. 10 вересня відбувся День відкритих дверей. Першим приймав гостей-старшокласників та їх батьків «Технологічний інститут харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова», до складу якого входить і наша кафедра.

Господарями цього дійства були наші студенти-старшокурсники, які гостинно зустрічали гостей. Вони добре підготувалися до зустрічі, влаштували справжню дегустацію продукції, яку виробляють наші м'ясо-молочна та рибопереробна галузі. Така кількість смакоти одразу стала об’єктом уваги школярів.

... Читати далі »

Просмотров: 742 | Добавил: Адмін | Дата: 15.09.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 »